Bronsgjuteri från Lammhults Gjuteri AB

Järn- och bronsgjuteri i Lammhult

Lammhults Gjuteri AB är ditt järn- och bronsgjuteri som arbetar med järn- samt bronsgjutning samt kärngjutgods. Vi gör gjutningar i allt från små detaljer till större föremål. I vår tillverkning utformar vi enskilda, handformade sandformar för varje enskild gjutning.

I vår tillverkning

I vårt järn- och bronsgjuteri utformar vi handformade sandformar. Vi bygger skräddarsydda sandformar för varje gjutning. I flera av våra arbeten tillverkar vi engångsformar vilket innebär att våra beställningar inte behöver bestå av större serier. Vi åtar oss arbete baserat på järnlegeringar mellan 0,1 kg – 1500 kg och bronslegeringar mellan 0,1 kg – 1000 kg. Godset levereras blästrat och målat om kunden önskar.

Handformning av hög kvalité

Formningsmetoden är handformning av sand. Vi tillverkar specialutformade sandformar som fylls med en bronslegering eller järnlegering efter kundens önskemål. I våra lokaler bygger vi sandformar för varje enskild gjutning.

bronsgjuteri

Bronsgjutning av Henke Larsson

Produkter

Lammhults Gjuteri AB är ett legoföretag. Vi är ditt järn- och bronsgjuteri som åtar oss arbeten som utformas med bronslegering eller järnlegering. Vår styrka är kärngjutgods samt mindre serier och enstycks detaljer, allt inom metallegeringar samt järnlegeringar med vikter mellan 0,1 kg – 1500 kg.

Färdiga produkter

Lammhults Gjuteri AB kan bistå med tekniskt stöd från idé, med modelltillverkning till maskinbearbetat, målat monteringsfärdigt gods.

Om oss

Lammhults Gjuteri AB grundandes 1969. Vi är ditt järn- och bronsgjuteri med en lång erfarenhet samt en bred kunskap inom bronsgjutning, järngjutning samt handformning i sand. Vi utformar specialutformade gjutningar och skräddarsydda lösningar. Våra kunder finns i första hand inom verkstadsindustrin, fordonsindustrin och offshore-, varv- och processindustri. Vi verkar i huvudsak på den svenska marknaden, men exporterar även till nordiska länderna samt norra Europa.

Få offert på järn- eller bronsgjutning
Kontakta oss så svarar vi gärna på dina frågor eller lämnar en offert vid förfrågan. Vi har ett gott samarbete med våra kunder och guidar dig från en grundidé till en färdig produkt. Vi är ditt järn- och bronsgjuteri som har ambitionen är att fördjupa vårt samarbete och fortsätta växa inom järn- och bronsgjutningen.

 

KONTAKT

Lammhults Gjuteri AB
Box 35 Värendsgatan 28
360 30 LAMMHULT
Telefon: +46 472 260160